Eerste week
Door: Boklaui
Blijf op de hoogte en volg Peer
27 November 2011 | Indonesië, Batavia
In deze week hebben we allereerst in 3 luttele dagen al het papierwerk geregeld en alles is binnen voor onderzoek! Van balie (niet te verwarren met lekker aan het strand in Bali) naar loket en van loket naar kantoor, voor een stempel, een zegeltje, een handtekening, een pasje of een volledig uitgescreven vergunning... Allemaal goed te doen in de 33 graden met bewolking :)
En ook al is Jakarta een wereldstad (20 miljoen mensen en een enorm oppervlak hebben we met de bus gemerkt) zijn we toch nog steeds wel een schitterend schouwspel voor alle bewoners. Dus dat wordt nog wat in de rimboe... Wel heel erg enthousiaste mensen, erg aardig en behulpzaam en de stad voelt ook een heel stuk schoner en veiliger dan ik had verwacht.
Veel groen ook hier en daar tussen de huizen, vooral in de buitenwijken en dan gaat het toch vooral wel om plantjes die ook wat opleveren, zoals banaan, mango, ranbutan, papaya en noem het allemaal maar op..
We zijn ook nog gaan shoppen voor alle spullen en met 3 bundels rijstzakken op mijn hoofd was ik zelf nog een grotere attractie dan de 2 dames. En we zijn net terug van een logeerpartijtje bij de counterpart van Marjolijn, Wawan, waar we 2 dagen netten hebben geknoopt voor de experimenten. Met hem zijn we ook naar een lokale bruiloft geweest en dat was ook een hele ervaring. Erg lekker gegeten :). Dat moest ook, zodra je iedereen een hand gegeven hebt en dan tot je er bij neer valt. En dan net voor je er bij neer valt en klaar bent met eten, dan ga je volgens goed lokaal gebruik meteen weer naar huis. Goede formule zeg ik u ;).
Tussen alle bedrijven door zijn we ook nog naar een conferentie geweest over rivierdelta's, waar ik ook veel heb opgestoken over het onderzoeksgebied (Kalimantan in het geheel). En ook hier zijn we iedere dag op een groots diner getrakteerd, dus we komen er wel :). Het eten is hier redelijk pittig, maar de smaken zijn geweldig.
Maar goed, genoeg getafeld. En hopelijk tot snel als ik weer een sprankje internet weet te vangen.
De foto's komen er ook zo aan...
27 November 2011 - 12:57
Leuk :) -
28 November 2011 - 09:58
Tante Ellen:
Hallo Peter,
Het begint alweer met eten, klinkt bekend.
Veel succes gewenst -
28 November 2011 - 14:51
Peer:
Hahaha, ja inderdaad... :)
Blijft goed ook. Vandaag kippendarmen op een stokkie, ook verrassend lekker!