De laatste weekjes
Door: Boklaui
Blijf op de hoogte en volg Peer
03 Juli 2011 | Curaçao, Willemstad
Naast deze laatste beetjes werk aan het project heb ik ook veel voor mezelf kunnen werken. Onder andere aan de aanvraag voor mijn nieuwe project eind November in Indonesië, een deel van een subsidieaanvraag voor dit project en aan onze wedding website is inmiddels ook goed doorgewerkt. Ontspanning was er ook, want ik heb lekker wat extra kunnen bellen naar mensen thuis en veel dingen moesten nog even ‘voor de laatste keer’ gebeuren. Zoals een filmavondje, stappen bij Wet&Wild en een laatste trip naar Klein Curacao, waarom niet?!
De trip naar Klein was weer geweldig. Het blijft een mooi eilandje en onder water heb ik ook weer heerlijk genoten. We zijn rustig begonnen met wat snorkelen en een potje domino. Met mijn nieuwste dive-buddy Anjani, heb ik drie duiken gemaakt. De eerste in de middag was voor de huisjes aan het strand, omdat we geen boot hadden om aan de ruwe Oostkust te komen. Deze was niet zo spectaculair, maar de nachtduik maakte dit allemaal goed! Met 3 conger eels, inktvissen, een octopus, een Hawksbill schildpad, zeekomkommers in alle kleuren, een murene die we vissenkoppen hebben gevoerd en meer… Een erg geslaagde duik, dus vandaar dat we 80 minuten zijn gebleven voor een nachtduik op 20 meter en de hele fles hebben vacuum gezogen. Daarna was het wel enigszins koud geworden, maar gelukkig was Rene al klaar met zijn vissoep (zonder koppen) toen we terug kwamen. Op onze wenken bediend dus… Na het eten waren de meesten net als vorige keer al snel moe, maar net als vorige keer heb ik met mijn buddy en Amanda en dit keer ook Yannick en Philip (een vriend van Ben die hier op vakantie is) het nog even goed gezellig gemaakt. En de fles Absolut heeft het niet meer dan een goede 20 minuten uitgehouden.
De volgende ochtend was het langzaam starten dus en we hebben het kampvuur opnieuw aangestoken voor een stevig ontbijt van rijst met vissoep en geroosterde broodjes. Alles op het gemakje en met de nieuwkomers heb ik nog even een rondje gedaan over het eiland, naar de vuurtoren en het wrak. De duik erna heb ik besloten om met Anjani te gaan kijken hoe goed het mogelijk was om met bepakking aan het puntje van het strand het water in te gaan en over het Zuidpuntje van het eiland te zwemmen. De stroming was relatief laag die dag, dus dat zat erg mee en voor al het werken werden we beloond! We zijn onder water over de punt gezwommen en zijn daar een enorme barracuda tegengekomen tussen de gorgonen die in de golfslag op en neer wapperden. -Enorm is het woord van deze duik, dus zal nog een paar keer voorbij komen!- Aan de rand van de drop-off aan de Oostkant zat ook nog een groene schilpad te eten die langzaam een stukje voor ons uit zwom. De drop-off aan de punt van het eiland is altijd indrukwekkend met een verticale muur tot 40 meter en daarna een schuine helling verder naar beneden. We hebben alle grotjes bekeken, maar geen slapende haaien helaas. Op het hellende stuk op de punt kwamen we wel een enorme zwarte baars tegen. Dit is een soortsnaam en zijn kleur was meer bruinig met roodbruine vlekken. Vanaf de grond was hij zeker tot mijn schouder groot. En om de bocht zagen we nog een enorme murene, maar deze was geheel stijf en hing verticaal langs de wand. Aan een vislijn… We hebben hem dus losgesneden (waardoor ik nog dichtbij de tanden van één van zijn vriendjes kwam) en naar beneden laten zakken. En voor we het water uit gingen zagen we nog een enorme Hawksbill schildpad die zich totaal niet aan ons stoorde tijdens het eten. Enorme duik dus en daarna was het helaas weer tijd om alle spullen terug aan boord van de boot te hijsen voor de terugvaart.
Alle troep van dit weekendje moest ook weer worden opgeruimd, net als het lab en het begin van de week bestond dus uit heel veel ruimen, poetsen, wassen en ook liften. Want zowel ik als Rene hadden geen auto. Veel werk voor weinig dus aan het begin van de week. Voor de rest stond de laatste week in het teken van veel laatste kleine dingetjes oplossen en inpakken en ook van veel laatste dingen doen. Daarbij bijvoorbeeld de pubquiz op maandag, die erg gezellig was met een vol team van 6. De laatste werkduik, waarbij ik Paul en Philip heb begeleid om te kijken naar het werk van Ben en Rene onder water. De laatste nachtduik is gemaakt bij Marie Pompoen en ook de laatste duik. Deze was op het wrak van de Superior Producer, zeker niet slecht voor een wrakduik! En gisteren is er ook voor de laatste keer gestapt tot een uurtje of half 5, maar ik was de bob, dus het valt mee met de pijn.. En iedereen was er bij, dus de avond was super.
Verder zijn ook al mijn adressen alvast gewijzigd bij de belangrijke instanties voor de verhuis en als het goed is hebben jullie ook allemaal een prachtige nieuwe wedding-website voorbij zien komen… Mijn autootje is helaas nog niet verkocht, maar een vriend van hier op het eiland komt hem zo oppikken en gaat zien wat er verder mee te doen is. En verder is de koffer al helemaal gepakt. Dus ik denk dat ik nog een aantal mensen gedag ga zeggen en voor de rest van jullie weer allemaal tot ergens in Nederland!
Over en uit.
03 Juli 2011 - 15:11
Ans:
Wat een leuk leven hebben jullie toch. En dan nog prima vooruitzichten, dit jaar en het volgende! Goed bezig!! -
03 Juli 2011 - 15:17
Peer:
Dank.
Het is zwaar, maar iemand moet het doen :)