'Cosmopolitan' China in Xi'an
Blijf op de hoogte en volg Peer
01 September 2012 | China, Xi'an
Dat is misschien iets wat zoeizo moet gezegd worden, iedereen is hier in China super aardig. Voor we vertrokken op reis had ik horrorbeelden van Chinese tekens overal, midden in een stad, met geen enkele clue waarheen en enkel mensen die nee konden knikken. Maar eigenlijk zijn de meeste straatborden ook in westers geschrift en is iedereen heel erg vriendelijk en behulpzaam! In China reizen blijkt tot nog toe uiterst gemakkelijk.
Uiteraard zijn we naar Xi'an afgereisd om de terracotta warriors te zien. Van de bus naar de daadwerkelijk ingang van dat gebeuren moesten we een kwartier lopen door een enorm aangelegd toeristisch park die de entree alleen maar meer grandeur gaf. Super nette paden, fontein en alles erop en eraan. Eigenlijk wat we van de Chinezen gewend zijn, want bouwen kunnen ze wel! Misschien was het door alle commotie en enorme bendes toeristen dat we eigenlijk best teleurgesteld waren over het eigenlijke leger. Zag er alsnog best gaaf uit, maar was een stuk minder in aantal dan we hadden verwacht - het meeste van de enorme expositie hal was bedekt- en we konden er niet echt bij, slechts vanop een platform rondom kon je erop neerkijken. Alsnog wel best bijzonder, zeker als je de verhalen erogeenst leest van 38 jaar bouwen en 100en werkers levend begraven erin om locatie te beschermen....
Verder hebben we de tijd genomen in Xi'an om alle toeristische attracties van de stad te bezichtigen, lekker te shoppen en hangen en te genieten van Urbanus Chinese live. Een tripje naar een panda sanctuary zat er helaas niet meer in, bleek dat onze informatie omtrent het vertrekuur van de bus inmiddels achterhaald was. Jammer!
Gisteren zijn we aangekomen met de slaapbus in Shanghai, de grootste en meest indrukwekkende stad van China. We verblijven in een heel fijn hostel, in de achtertuin van het Marriotthotel, in het hartje centrum van de stad. Met ons gaat het helemaal prima, afgezien van de buikjes is de gezondheid ook ok. Geen zorgen dus! Bedankt voor alle mailtjes van het thuisfront, altijd leuk om te lezen! Tot snel weer met een verslag over de adembenemende stad Shanghai!
Dikke zoen,
Sara
01 September 2012 - 04:54
Sara:
We zijn trouwens tot en met aanstaande donderdagmiddag te bereiken op onze Chinese mobiele nummer: +86 13564483705. Kan je als je zin hebt bellen met skypetegoed of via voipbuster. X -
01 September 2012 - 07:53
Chantal:
Hoi Peer en Sara,
Wat ontzettend leuk om meteen de reisverslagen van jullie trip te kunnen lezen! Gaaf ook wat jullie al gedaan en gezien hebben! Ook al hebben we nog niet gereageerd, we lezen ze trouw hoor :-) Veel plezier verder nog, we houden jullie in de gaten!
Joost en Chantal -
01 September 2012 - 11:46
Roosje:
Zo leuk om PRECIES!!! dezelfde reis nogmaals te beleven. Geniet van Shanghai, wat een vette stad is dat. Ga vooral de roftopbars af, de tunnel onder het water (hahahahahahahahahahahahahahaha) en naar de Franse wijk. Ik leef mee.
Kz
01 September 2012 - 19:57
Ans:
Nou nog een foto van Sara in de slaapbus :))
Jullie teleurgesteld door dat terracotta leger...ik dacht ook dat het een kleurrijker geheel zou zijn. Jammer. Of moest er nodig eens met een stofdoek rondgegaan worden?
Geniet lekker verder. Doen wij dat ook! -
02 September 2012 - 02:53
Peer:
Hey Chantal & Zjoost, goed om te horen! En daar ook alles ok? Je mag ons altijd op de hoogte houden, want leven zonder Facebook is ook maar niks natuurlijk ;)
En thanks voor de tips Roos! (alweer... jij bent lekker bezig ;)) We hebben de stad al goed doorgekeken, inclusief Frenchies, maar we moeten nog naar de overkant van de Bund vandaag, dus we zullen zeker aan de tunnel en dakterrasjes denken!
Dus we genieten inderdaad lekker verder Ans, dat moet gaan lukken :). En er waren bloempot-poppetjes die nog ergens een kleurtje hadden, maar veel was daar niet van over. Ze hadden tot nu toe ook enkel de gevonden stukken terug aan elkaar gezet en geen niet gevonden stukken hersteld of nieuwe kleuren aangebracht. Waarschijnlijk een grote plus als je de groffe kwakken cement ziet waarmee sommige tempels zijn 'hersteld'. -
02 September 2012 - 15:13
Griet Verbeken:
Amaai, zijn hier allemaal een beetje 'jeloeze'.... nee hoor,leest er schitterend uit...willen hier ook nog zo'n 'late honeymoonsuperreis' doen...heb die nog tegoed ;)
Veel liefs van ons allemaal, alles prima hier, we laten jullie niets weten van het thuisfront want we willen alles vertellen en bijpraten als jullie 'back in town zijn', kwestie van de spanning er in te houden..:)
Geniet van jullie spannende avonturen en dikke zoen van ons allen,
N Marc, T Griet, Ciska en Piet -
03 September 2012 - 05:20
Sara:
Haha! Klinkt goed tante Griet, voor een beetje spanning zijn wij altijd wel te vinden! Goed te horen dat alles prima daar is en dat jullie gij meelezen. Veel groetjes daar! Dikke zoen, Sara -
14 September 2012 - 12:03
Lotte: