Back in action
Door: Boklaui
Blijf op de hoogte en volg Peer
06 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam
Het is alweer even geleden, dus tijd voor een korte update. Ik zie dat ik vorig verslag heb afgesloten met ziek zijn, maar voor iedereen die ongerust was, ik ben nog in leven ;) en weer druk aan het werk.
Het weekend na vorig bericht ben ik weer wat hersteld en er rustig aan begonnen. Die zondag was Britt jarig, dus wat is er beter na ziekte om weer terug te beginnen met een bbq aan het strand? Ik heb me nog niet gewaagd aan de alcohol, maar er waren een aantal mensen die het daar aardig goed op deden. Er kon worden gedoken van het prachtige verlaten strand en gesnorkeld in de Blue Room, of 7 meter naar beneden gedoken van de rotsen. Geslaagd verjaardagsfeestje.
De dag erna ben ik weer langzaam aan begonnen met 'werken' en alles wat nog moet gebeuren, zoals wegenbelasting en verzekeringen betalen voor de auto, een riem van de auto vervangen, vloeibaar stikstof halen, etc. Verder hebben we wat borende sponzen uit koraalsteen gepeuterd voor analyse, wat extra materiaal geïnstalleerd in de dive-locker, een aantal incubatie-experimenten gedaan met onze sponsjes om hun respiratie te testen en we hebben geholpen om de kamers die bij het onderzoeksinstituut zitten te verhuizen.
Dit verhuizen moest gebeuren omdat Carmabi deel van hun grond is kwijtgeraakt en dus moeten de kamers worden afgebroken. Goede reden dus om vorige week donderdag nog een laatste feestje te doen op het strand met onze eigen gemaakte bar en uiteraard ook weer een bbq. Het werd een zeer intiem feestje, met ook het nodige zingen, lallen en schreeuwen en met een laboratorium in de buurt waren we ook verzekerd van het nodige vuurwerk. Wederom een erg strakke party!
En ondanks het nog altijd netjes geen bier drinken van mijn kant, was de vrijdag een erg zware na 2,5 uur slaap. Gelukkig was er niet veel te doen, dus heb ik verschillende mensen geholpen met hun project. Zo ook Amanda die alleen even een paar foto's moest gaan maken van haar project onder water. En een uurtje, 20+ dolfijnen, een spotted eagle ray en een massieve barracuda later, had ik ineens de beste duik gemaakt die ik hier ooit gedaan heb :).
Op een Engels ontbijtje en het diner na heb ik door de gehele zaterdag heen geslapen en zondag heb ik nog wat geschreven voor mijn project. Deze week was een hele goede week. Ik heb totaal geen last meer van de Dengue. -Wel hebben ze me 2 keer moeten redden uit het water, maar dit was vanwege een veiligheidscursus die werd gegeven.- Omdat Ben en Rene hun project moesten afsluiten, kreeg ik wel de gelegenheid om anderen te helpen met hun project. Erg interessant en bovendien was al het werk onder water, dus dat is ook nooit weg... Verder hadden we de gebruikelijke pubquiz, een bescheiden feestje op donderdagavond en een filmavondje.
Deze filmavond was met onze nieuwe 'Duitse' vrienden, die begin deze week in het huis zijn komen wonen. Ze werken ook allemaal op Carmabi en komen van een Duitse universiteit, maar het zijn maar 2 Duitsers, 2 Nederlanders, een Engelsman en een Française. Ook Britt, Amanda en Katy wonen inmiddels hier in huis, dus ook al is het soms wachten voor de badkamer, het is er een stuk gezelliger op geworden :).
Gisteren was een lekker rustige weekenddag met de tijd om wat dingen die normaal blijven liggen af te maken. En vandaag is de grote carnavalsoptocht door de stad, dus daarover later meer. Voor nu iedereen alaaf! En ook voor iedereen die niet gaat carnavallen nog een goed weekend.
18 Maart 2011 - 07:53
Leon:
Je bent lekker bezig Peer, maar de updatefrequentie van jouwer zijde laat te wensen over! Ik weet zeker dat je dagelijks spannende avonturen beleefd, waarvan je ons best op de hoogte mag houden! -
19 Maart 2011 - 12:22
Peer:
Hey! Lonnie van de K. neem ik aan? Ik ben inderdaad lekker, maar ook druk bezig.. Nu is ook de misses hier, dus vandaar de radiostilte! Binnenkort meer en groeten! -
25 Maart 2011 - 09:59
Lonny:
Zeker en vast! Ik zal voortaan mijn normale nick gebruiken, ik zou niet willen dat je verward zou worden! En nu het water weer in jij! -
25 Maart 2011 - 11:31
Peer:
Nice, er komt nog steeds binnenkort meer overigens :$